Alias Laleggera
Alias Laleggera
Alias Laleggera
Alias Laleggera
Alias Laleggera
Alias Laleggera
Alias Laleggera

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

Alias Laleggera

Alias Laleggera stoel

Het ultieme voorbeeld van onderzoek en technologie is de collectie Laleggera, vrucht van de ontmoeting tussen een oersterk traditioneel materiaal zoals massief hout en het meer hedendaagse en lichte polyurethaanschuim waarmee de constructie is gevuld.

De bekleding van gelijmd fineerhout of gesneden multigelaagd hout kan worden afgewerkt met transparante lak of met lak in diverse kleuren. Sinds 2009 maakt Laleggera deel uit van de permanente collectie van het MoMA museum in New York.

Winnaar

Laleggera chair, winnaar van de Compasso d’Oro 1998, een echte icoon, tentoongesteld in het MoMA Museum in New York, in het Centre George Pompidou van Parijs en op de Triennale van Milaan. Een eenvoudige maar essentiële belijning. Een handzame sterke en stapelbare stoel, een koppeling van visuele en constructieve lichtheid dankzij het materiaal – hout met binnenversterking van geïnjecteerd polyurethaan – waarvan zweefvliegtuigen worden gemaakt.

Uitvoeringen

Naast de stoelen, met en zonder armleuningen, zijn er krukken en banken die afgeleid zijn van het lichtheidconcept. Hetzelfde materiaal, dezelfde afwerkingen en dezelfde zuiverheid van lijnen komen terug in deze stukken, die ontworpen zijn om gastvrij, ergonomisch en functioneel te zijn. Ze zijn verkrijgbaar in diverse houtfineersoorten, of wit matgelakt of diverse kleuren open-poire – gelakt.