Gelderland 400 Retro
Gelderland 400 Retro

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

Bekijk hier de Gelderland catalogus 2018-2019

Gelderland 400 Retro

80 jaar Gelderland

In het kader van het 80 jarig bestaan van Gelderland is de fauteuil 400 opnieuw uitgebracht. De bekende retro stoel is terug met een aantal verbeteringen. Het geheel is iets ranker geworden, zo is o.a. het buisframe iets dunner en is de voet veranderd. Nieuw is ook de bijpassende voetenbank. Fauteuil 400 is van oorsprong een ontwerp uit 1979.

Details

Buisframe is van gepolijst aluminium. De kussenvulling bestaat uit een hoogwaardig koudschuim bestaande uit twee delen; romp en eventueel gestoffeerde armleggers en een los kussen. De bekleding van de bank is afneembaar en daardoor eenvoudig te reinigen.

7 jaar garantie op bekledingsstoffen, leer en schuim.

Opties

Draaivoet is ook verkrijgbaar in gespoten mat zwart. Deze fauteuil is verkrijgbaar met en zonder armleuningen in verschillende stofferingen en leder.

Designer

De bekende designer Jan des Bouvrie was geboren in 1942 te Naarden. Zijn ouders hadden een meubelzaak waardoor zijn liefde voor interieurontwerp met de paplepel is ingegoten. Hij volgde een opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam en werkte in de meubelzaak van zijn ouders. Uiteindelijk is hij voor zichzelf begonnen.