gelderland 7405 paars Achterkant
Gelderland 7405 Oranje Schuin
gelderland 7405 paars Voorkant
Gelderland 7405 Oranje Voorkant
Gelderland 7405 Paars Schuin
Gelderland 7405
Gelderland 7405 leder

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

Bekijk hier de Gelderland catalogus 2018-2019

Gelderland 7405

Zachte cosy fauteuil

De Gelderland 7405 is ontwikkeld vlak na de introductie van Gelderland 7400. Deze zachtere ‘bulky’ versie biedt behalve een compleet ander design ook een ander zitcomfort. Laat je door deze draaifauteuil omarmen en kom tot rust. Ook leverbaar met houten poten (7404) voor een meer Scandinavische uitstraling. Door de vele opties toepasbaar in elk interieur.

Details

De draaifauteuil heeft een metalen frame ingeschuimd in vormschuim. De zitting heeft een comfortlaag van Comforel, polyether staafjes voor een heerlijke zachte zit en is leverbaar in leer en stof.

U heeft 7 jaar garantie op bekledingsstoffen, leer en schuim.

Opties

De Gelderland 7405 heeft een verchroomde draaivoet met optie tot mat of chroom zwart tegen meerprijs.  Deze fauteuil is verkrijgbaar met een losse voetenbank erbij voor optimaal comfort. Veel opties in verschillende soorten leder of stofferingen. Er zijn geen losse hoezen van deze fauteuil verkrijgbaar.

Designer

Stefan Scholten en Carole Baijings vormen sinds 2000 het designersduo Scholten & Baijings. Scholten studeerde aan de Degin Academy Eindhoven, Baijings is autodidact. Na de realisatie van diverse projecten waarin zij de grenzen tussen autonoom en toegepast werk hebben afgetast, wordt in hun nieuwe werk meer nadruk gelegd op vormgeving binnen het interieur. Hun werk is minimalistisch maar tegelijkertijd rijk aan detail en zeggingskracht door een ambachtelijke afwerking en een afgewogen maar krachtig kleurpalet.

Scholten & Baijings maakt gebruik van rasters, lichtwerking en grafische vlakverdelingen. Delen van hun werk zijn opgenomen in de vaste collecties van Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Amsterdam en Nederlands Textiel Museum Tilburg.