Gelderland 7720
Gelderland 7720
Gelderland 7720
Gelderland 7720

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

Bekijk hier de Gelderland catalogus 2018-2019

Niet meer leverbaar

Gelderland 7720

Onmiskenbaar Jan

De Gelderland 7720 fauteuil past onmiskenbaar in de serie fauteuils die Jan des Bouvrie door de jaren heen ontwierp voor Gelderland. Dit model is strakker en ranker dan zijn voorgangers. De fauteuil is voorzien van moderne houten armleggers en achterpoten. Een totaal nieuw ontwerp met het comfort van nu.

Details

De 7720 fauteuil heeft een massief beukenhouten romp met nosagvering. Dit is een zigzag- of golvende veer met goede verende eigenschappen en doordat het elektrisch gehard is kan het jaren door zonder in te leveren op de kwaliteit van het meubel.  De zitting en de rug zijn opgebouwd uit hoogwaardig koudschuim. De bekleding is afneembaar en daardoor eenvoudig te reinigen.

Het frame van de 7720 is glanzend chroom, armleggers en de poten zijn zwart eiken gelakt.

U heeft 7 jaar garantie op bekledingsstoffen, leer en schuim. Daarnaast heeft u ook 20 jaar garantie op houten rompen.

Opties

Het frame is standaard glanzend chroom, maar er kan ook gekozen worden voor een mat chroom frame.  Armleggers en poten verkrijgbaar in de kleuren krijt, grijs en bruin.

Deze bank is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen met verschillende soorten leder of stofferingen waardoor het in elk interieur past.

Designer

De bekende designer Jan des Bouvrie is geboren in 1942 te Naarden. Zijn ouders hadden een meubelzaak waardoor zijn liefde voor interieurontwerp met de paplepel is ingegoten.  Hij volgde een opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam en werkte in de meubelzaak van zijn ouders. Uiteindelijk is hij voor zichzelf begonnen.

Op dit moment is hij eigenaar van het toonaangevende interieurinstituut het Arsenaal met een eigen ontwerpstudio en heeft al vele prijzen in de wacht gesleept.