Gelderland 7900 Solidchair Schuin
Gelderland 7900 Solidchair achterkantkant
Gelderland 7900 Solidchair zwart Zijkant Projectmeublair
Gelderland 7900 Solidchair zwart voorkant Projectmeubilair
Gelderland 7900 Solidchair Zijkant
Gelderland 7900 Solidchair Voorkant
Gelderland 7900 Solidchair combi

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

Bekijk hier de Gelderland catalogus 2018-2019

Niet meer leverbaar

Gelderland 7900 Solid Chair

Solid Rock

Wat opvallend is aan de Gelderland 7900 Solid Chair zijn de afgeronde, organische vormen. Het ontwerp is minimalistisch, functioneel en heeft tegelijkertijd een zeer comfortabele zit. Het verborgen draaimechanisme in de voet zorgt er voor dat de fauteuil vanzelf in zijn oorspronkelijke positie terug draait. Veel van onze ideeën ontstaan als we reizen. Het idee voor de Solid Chair ontstond in Pietrasanta in Italië waar we in een marmer groeve enorme blokken marmer zagen. In zo’n blok zit het beeldhouwwerk al gevangen. De kunst is om het zichtbaar te maken.’

In 2020 verscheen ook een ‘soft’ variant (7901). Met een zacht dek in de rug ontstaat een comfort dat je nog meer omarmt.

Details

Het metalen frame is ingeschuimd in vormschuim.  De poten hebben een Quickclick systeem: de onderkant kan gewijzigd worden in een vilt of antislip.

U heeft 7 jaar garantie op bekledingsstoffen, leer en schuim.

Opties

De fauteuil is verkrijgbaar in verschillende soorten leder of stofferingen en mogelijk met een vaste voet of een draaivoet. Daarnaast is een verborgen draaivoet tegen meerprijs mogelijk.

Fauteuil 7901 is het “zachte” zusje van de 7900. Dit zusje heeft een zachte binnenrug.

Designer

Stefan Scholten en Carole Baijings vormen sinds 2000 het designersduo Scholten & Baijings. Hun werk is minimalistisch maar tegelijkertijd rijk aan detail en zeggingskracht door een ambachtelijke afwerking en een afgewogen maar krachtig kleurpalet.

Scholten & Baijings maakt gebruik van rasters, lichtwerking en grafische vlakverdelingen. Delen van hun werk zijn opgenomen in de vaste collecties van Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Amsterdam en Nederlands Textiel Museum Tilburg.