Gelderland 7900 Solidchair Schuin
Gelderland 7900 Solidchair achterkantkant
Gelderland 7900 Solidchair zwart Zijkant Projectmeublair
Gelderland 7900 Solidchair zwart voorkant Projectmeubilair
Gelderland 7900 Solidchair Zijkant
Gelderland 7900 Solidchair Voorkant
Gelderland 7900 Solidchair combi

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

Bekijk hier de Gelderland catalogus 2018-2019

Niet meer leverbaar

 

Gelderland 7901 Solid Chair soft

Het ‘zachte’ zusje van 7900

Wat opvallend is aan de Gelderland 7901 Solid Chair soft zijn de afgeronde, organische vormen. Gelderland 7901 is het ‘zachte’ zusje van de fauteuil 7900. Het ontwerp is minimalistisch, functioneel en heeft tegelijkertijd een zeer comfortabele zit. Het verborgen draaimechanisme in de voet zorgt er voor dat de fauteuil vanzelf in zijn oorspronkelijke positie terug draait.  Veel van onze ideeën ontstaan als we reizen. Het idee voor de Solid Chair ontstond in Pietrasanta in Italië waar we in een marmer groeve enorme blokken marmer zagen. In zo’n blok zit het beeldhouwwerk al gevangen. De kunst is om het zichtbaar te maken.’

Details

Het metalen frame is ingeschuimd in vormschuim.  De poten hebben een Quickclick systeem: de onderkant kan gewijzigd worden in een vilt of antislip.
De 7901 heeft een zachte rug voorzien van een gestikt dek gevuld met een mix van 35% schachtloze veren en 65% polyether staafjes.

U heeft 7 jaar garantie op bekledingsstoffen, leer en schuim.

Opties

De fauteuil is verkrijgbaar in verschillende soorten leder of stofferingen en mogelijk met een vaste voet of een draaivoet. Daarnaast is een verborgen draaivoet tegen meerprijs mogelijk.

Designer

Stefan Scholten en Carole Baijings vormen sinds 2000 het designersduo Scholten & Baijings. Hun werk is minimalistisch maar tegelijkertijd rijk aan detail en zeggingskracht door een ambachtelijke afwerking en een afgewogen maar krachtig kleurpalet.

Scholten & Baijings maakt gebruik van rasters, lichtwerking en grafische vlakverdelingen. Delen van hun werk zijn opgenomen in de vaste collecties van Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Amsterdam en Nederlands Textiel Museum Tilburg.