kartell bourgie
kartell bourgie
kartell bourgie
kartell bourgie
kartell bourgie
kartell bourgie
kartell bourgie

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

designstore

Kartell Bourgie

Bourgie, een ware bestseller van Kartell, is een tafellamp met een onmiskenbare stijl. Deze lamp combineert op wonderlijke wijze klassiek, rijk en traditioneel en wekt anderzijds innovatie en ironie op.

Bourgie, een prachtige lamp!

De voet in barokstijl bestaat uit drie versierde vlakken die elkaar kruisen, de brede lampenkap met plissé-effect creëert rijke en speelse lichtweerkaatsingen wanneer de lamp brandt. Dankzij het speciale bevestigingssysteem van de kap kan deze op drie verschillende hoogten worden versteld: 68, 73 en 78 centimeter. Zo kan Bourgie zowel een prachtige sierlamp, tafellamp of bureaulamp zijn: men kan ze in het salon op een bijtafeltje plaatsen; men kan ze gebruiken als sfeerlicht op een nachttafel in de slaapkamer; ze kan als een beeldhouwwerk op de grond geplaatst worden, of dienen als leeslamp, de veelzijdigheid en de sterke communicatieve waarde ervan is eindeloos.

Na het grote succes van de transparante, zwarte, gouden, zilveren en wit/gouden versies stelt Kartell drie verrassende veelkleurige bekledingen voor, perfect voor wie durft op een originele en anticonformistische manier, en een nieuwe eenkleurige kopervariant.

Over de ontwerper

Laviani heeft gestudeerd aan het International Professional Institute fort he Arts and Violin Making in zijn geboorteplaats Cermona. Hij is afgestudeerd in 1978. Later heeft hij nog gestudeerd aan de School of Architecture, waar hij in 1986 afstudeerde.

Hij begon met werken voor Michele De Lucchi in 1983, hij was partner van Studio De Lucchi srl in de periode van 1986 tot 1991, het jaar waarin hij zijn eigen studio opende.

Laviani ontwerpt voor de volgende merken: Kartell, Foscarini, Dada – Molteni, Emmemobili, Hennessy, Moroso, Unopiu, Lema, Poltrona Frau, Fontana Arte, Fratelli Boffi, Richard Ginori, Laufen, Citco, Spider-Marazzi Group, Memphis, Driade, Panasonic, Pelikan.