kartell dolly
kartell dolly
kartell dolly
kartell dolly
kartell dolly
kartell dolly

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

Kartell Dolly

De klapstoel Dolly, vrucht van een diepgaand technisch project, verenigt de formele elegantie en de lichtheid van het volledige design met een gesofisticeerd en sterk structureel systeem.

 

In verschillende kleuren verkrijgbaar!

Dolly is beschikbaar in de kleuren wit en zwart en past in verschillende contexten. De zitting in kunststof kan, dankzij haar resistentie en onderhoudsgemak, overal gebruikt worden, in huis zowel als op kantoor, waardoor het product ook in de horeca kan worden aangeboden.

 

Over de designer

Antonio Citterio is een Italiaans meubelontwerper, industrieel ontwerper en architect die werkt vanuit Milaan.

Citterio studeerde architectuur aan de hogeschool van Milaan en heeft sinds 1972 gewerkt voor veel toonaangevende meubel- en designmerken zoals Ansorg, B&B Italia, Flexform, Flos, Hackman, Iittala, Hansgrohe, Inda, Pozzi e Ginori, Kartell, Arclinea and Vitra. Maxalto, een merk van B&B Italia, bestaat geheel uit meubilair dat door Citterio is ontworpen en gecoördineerd. Hij heeft zich ook beziggehouden met architectonisch werk en interieurontwerp over de gehele wereld, variërend van gehele gebouwen tot winkelinrichting. Hij geeft lezingen, spreekt op conferenties over de gehele wereld en zijn werk wordt veel tentoongesteld en gepubliceerd. Antonio Citterio heeft veel designprijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de prestigieuze Compasso d’Oro in 1987 en 1995. Enkele van zijn ontwerpen maken deel uit van de permanente collectie van het MoMA en van het Centre Georges Pompidou in Parijs.