kartell fl/y
kartell fl/y
kartell fl/y
kartell fl/y
kartell fl/y
kartell fl/y
kartell fl/y

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

designstore

Kartell FL/Y

De FL/Y is een essentiële lamp met als typisch kenmerk de “subtiele interpretaties van het thema”. Deze lamp is vervaardigd uit doorzichtig methacrylaat. De kap is geen perfecte halve bol, maar de snijlijn van het vlak bevindt zich onder de diameter om het meeste licht op te vangen.

FL/Y, Een geliefde klassieker!

Aan de transparante en ondoorzichtige versie worden drie gemetalliseerde eenkleurige tinten toegevoegd: zilver, goud en koper. Ze zijn verkrijgbaar in een afzonderlijke verpakking, maar ze kunnen ook gecombineerd worden om de verschillende kleureffecten te verstevigen.

Over de ontwerper

Arad raakte vooral bekend door zijn volstrekt persoonlijke vormentaal die tot uiting komt in de talloze stoelen, tafels, kasten en architectonische projecten die hij vanaf de jaren tachtigwereldwijd realiseerde.

Kenmerkend voor veel van zijn ontwerpen is de rauwe, onafgewerkte behandeling van de verschillende soorten metaal die hij voor zijn stoelen gebruikt. Ook de enorme omvang van veel van zijn stoelen maken een stoel van Ron Arad direct herkenbaar. Dit komt in de titels van zijn meubels terug, Big Easy, Well Tempered Chair enLitlle Heavy zijn in dit verband sprekende voorbeelden.

Arads werk is altijd experimenteel, lijkt op het eerste gezicht het werk van een beeldend kunstenaar, maar is toch vaak verrassend comfortabel. Een paar van zijn ontwerpen worden, in een beperkte oplage gecommercialiseerd.