kartell foliage
kartell foliage
kartell foliage
kartell foliage
kartell foliage
kartell foliage

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

Kartell Foliage 

Foliage, Een heerlijke fauteuil om in te genieten!

De dialoog tussen het natuurlijke en het kunstmatige, een eigenschap die erg belangrijk is in het werk en de esthetiek van Patricia Urquiola, komt duidelijk tot uiting in de collectie Foliage, een reeks softe zittingen die speciaal ontworpen zijn voor huishoudelijke gebruik.

.. En is verkrijgbaar in verschillende kleuren!

De protagonisten zijn een zitbank met twee zitplaatsen en een leunstoel die “in de natuur” lijken te groeien: de metalen geverfde structuur biedt steun aan en comfortabele zitting die het beeld oproept van de kruin van een boom, waarvan de bladeren benadrukt worden door speciale stiksels. De lijn bekledingen voorziet stoffen of trevira in verschillende tonaliteiten, die op een originele wijze gecombineerd kunnen worden met witte, zwarte of rode poten.

 

Over de designer

De Spaanse Patricia Urquiola (*1961) promoveerde in Milaan bij de Italiaanse designlegende Achille Castiglione, die haar focus van architectuur naar industrieel design stuurde. Tien jaar lang deed zij ervaringen op bij de besten uit haar branche, alvorens ze haar eigen designbureau met intussen meer dan 40 medewerkers opende – en wereldwijd uitgroeide tot de nieuwe ster aan het designerfront.