Muuto Cover Side Chair Oak Refine Cognac Leather Bruin Cognac Leer Houten Stoel Bijzetstoel Eetstoel Scandinavisch Designstoel Projectmeubilair
Muuto Cover Side Chair Oak Stapelbaar Cognac Leather Bruin Cognac Leer Houten Stoel Bijzetstoel Eetstoel Scandinavisch Designstoel Projectmeubilair
Muuto Cover Chair Grey Green Houten Stoel Scandinavisch Design Collectie Projectmeubilair
Muuto Cover Lounge Chair Black Zwart Lounge Stoel Fauteuil Hout Projectmeubilair
Muuto Cover Armchair Red Rood Design Scandinavisch Projectmeubilair
Muuto Cover Armchair Stoel Hout Thomas Bentzen Projectmeubilair
Muuto Cover Chair Family Houten Stoel Scandinavisch Design Collectie Projectmeubilair
Muuto Cover Chair Oak Grey Green Houten Stoel Scandinavisch Design Collectie Projectmeubilair
Muuto Cover Lounge Chair Collectie Projectmeubilair Loungestoel Houten

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

Muuto Cover Serie

Muuto Cover serie stoelen

De Muuto Cover chair is een stoel ontworpen door Thomas Bentzen. Het frame is volledig vervaardigd uit geperst multiplex waardoor de armleuning en rugleuning extra stevig zijn. Kenmerken van de stoel zijn een sterke persoonlijkheid en massief beukenhout. Het ontwerp is erg veelzijdig en daarmee geschikt voor een thuisomgeving aan de eettafel, als bureaustoel of in een restaurant.

Armchair, side chair en lounge chair

Het design kwam voort uit het verlangen om een stoel te ontwerpen die enerzijds een modern karakter heeft, maar met de tradities van Scandinavisch vakmanschap. Het design is comfortabel en biedt een royale en uitnodigende zitplek, maar oogt alles behalve onelegant. Toch is het meest kenmerkende detail van de Cover serie de extra laag van fineer die bij deze variant de rugleuning ‘bedekt’.  De Cover serie bestaat uit 3 versies:  stoel met armleuningen, bijzetstoel en een lounge stoel. De bijzetstoel is in 2020 aan de Cover serie toegevoegd. De varianten zonder zitkussen zijn stapelbaar t/m 4 stoelen en de stoelen hebben geen zichtbare schroeven.

Cover stoelen staan perfect in de woonkamer, gang of slaapkamer van het huis, maar ook in restaurants, kantines, scholen, werkplekken en meer.

Kleuren en andere mogelijkheden

Beschikbare kleuren zijn: groen, blauw, beige, zwart, grijs, eiken en donkerbruin

De stoelen zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Stoelen zijn gemaakt van hout. Het hout is over de stoelen heen gevouwen waardoor er zachte vormen ontstaan met een elegant effect. Wilt u meer comfort en luxe? Dan kunt u ook kiezen voor een stoel met een textiel of leder zitting.

Designer

Thomas Bentzen, armchair 2013, side chair 2020, lounge chair 2019