Thonet S43 Buisframe Hout Chroom Armleuning Projectmeubilir
Thonet S43 Buisframe Hout Gestoffeerd Groen Armleuning Projectmeubilir
Thonet S43 Buisframe Hout Achterkantzwart Armleuning Projectmeubilir
Thonet S43 Buisframe Gestoffeerd Draaistoel Wielen Projectmeubilir
Thonet S43 Buisframe Hout Stapelbaar Projectmeubilair
Thonet S43 Buisframe Gestoffeerd Groen Armleuning Projectmeubilir
Thonet Sfeerbeeld S43
Thonet Sfeer Collectie S43

Heeft u vragen over dit product? Neem dan contact met ons op!

Thonet S43 Collectie

Thonet S43 stoelencollectie

De Thonet S43 is een bekende stoelencollectie van de Nederlandse ontwerper Mart Stam. De stoel is in 1931 ontworpen als één van de eerste ‘Freischwinger-modellen’ uit de meubelgeschiedenis. Mart Stam creëerde een minimalistisch ontwerp: een stalen buisframe met een voorgevormde multiplex zitting en rug. Het verende buisframe zorgt voor een comfortabele zit waar een stoffering overbodig is.

De S43 serie omvat een stoel, een draaistoel op wielen en een barkruk. De stoel en draaistoel is ook verkrijgbaar met armleuningen. De S43 is veelzijdig en kan met zijn strakke vormgeving in elke omgeving geplaatst worden. Denk aan een eetkamer, kantoor of een restaurant.

Materialen en kleuren

Het verende frame van de S43 is gemaakt van verchroomde stalen buizen. Zitting en rug zijn gemaakt van voorgevormd multiplex in gebeitst of naturel hout. Ook is het mogelijk om voor een gestoffeerde zitting en rug te gaan. Door de vele keuzemogelijkheden past de S43 in elke omgeving.

Designer

S43 is ontworpen in 1931 door de Nederlandse ontwerper Mart Stam. Zijn meubels kenmerken zich door hun strakke vormgeving, duidelijke constructie en het hoge zitcomfort.

Vragen?

Wilt u meer informatie over prijzen, afmetingen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!