Een goede akoestische oplossing zorgt voor minder stress!

Uit onderzoeksresultaten is bekend gemaakt dat het verbeteren van de akoestiek in een werkruimte voor minder stress zorgt. Het onderzoek van het Stress Research Institute in Stockholm is tot de conclusie gekomen dat de verbetering van de geluidsomgeving in een open kantoor tot 30% minder stress en afleiding leidt.

Sinds de opkomst van “Het Nieuwe Werken” staat akoestiek in het middelpunt van de belangstelling. De juiste ruimte akoestiek op de werkplek heeft een positieve impact op het gedrag en gezondheid van de werknemers. Hierdoor zullen de werkzaamheden en prestaties vooruitgaan.

Een onjuiste akoestiek kan namelijk problemen veroorzaken zoals:

  • Minder goede prestaties
  • Concentratieproblemen
  • Slechte communicatie
  • Irritaties, zoals: prikkelbaarheid en stress
  • Groeiend ziekteverzuim

De juiste akoestiek zorgt voor:

  • Betere spraakverstaanbaarheid
  • Geen storende achtergrondgeluiden bij telefoongesprekken
  • Zeker zijn van privacy bij het bespreken van gevoelige informatie
  • Een rustige omgeving zorgt dat de werknemers minder snel vermoeid raakt
  • Geen storende geluiden van collega’s

Er zijn genoeg akoestische producten voor kantoren in alle soorten en maten. Dit houdt in dat er voor ieder kantoorpand oplossingen zijn. 

Palmberg heeft een circulaire oplossing met de Terio Plus serie van gerecyclede Pet-flessen multipanels, wand- , plafond- en baffel absorbers.

 Deze elementen zijn geproduceerd van gelaagd polyester.

Allen zijn verkrijgbaar in poreus gelakte en gestoffeerde kwaliteiten, met uitzondering van de plafond absorbers die alleen in gelakte en naturelkleur geleverd worden.

Lakkleurkeuzes te bestellen in : (naturel) verkeerswit en 15 openstructuur lakkleuren naar keuze die de akoestieke werking niet beïnvloeden.

Gestoffeerde absorbers in de stoffen uitvoeringen waaronder Camira Blazer.

Akoestische oplossingen voor uw werkplek

Scheidingswanden

Teveel aan omgevingsgeluiden verstoort de concentratie, 90% van de werknemers heeft hier last van. Scheidingswanden schermen de werkplek af, ook bieden de wanden de mogelijkheid om de ruimte flexibel in te delen. Afhankelijk van de opbouw van een wand verbetert de akoestiek in de ruimte. De wand kan geplaatst worden op de grond of op het bureau.

Akoestische (schuifdeur)kasten

Op sommige kantoren worden kasten veel gebruikt, bijvoorbeeld waar er veel gearchiveerd wordt. In dit geval zijn akoestische schuifdeurkasten een ideale oplossing. Bijvoorbeeld de akoestische schuifdeurkasten van Palmberg. Door middel van deze kasten blijft de werkplek geordend en kunnen de werknemers geconcentreerd verder werken.

Akoestische schermen

Akoestische schermen zijn met name geschikt als werkplekafscheiding. Door het scherm heeft u meer privacy en wordt het geluid om uw heen geabsorbeerd. Op deze manier hebben de werknemers minder overlast.

Akoestische telefoonkappen

Wanneer u op kantoor even moet telefoneren, is het handig om als er een akoestische telefoonkap hangt zodat uw collega’s niet gestoord worden en u zelf ook geen last heeft van de achtergrondgeluiden.

Soft seating

Soft seating meubelen van bijvoorbeeld Mitab bieden op een innovatieve wijze een toevoeging aan uw werkplek op het gebied van akoestiek, functionaliteit en privacy.

Plafond en wanden

Er zijn ook akoestische plafondschermen en wanden die de kamer afscheiden verkrijgbaar voor de werknemers die meer privacy wensen.