cradle to cradle

Cradle to Cradle

Het fenomeen Cradle to Cradle is een nieuwe kijk op duurzaam produceren, die naar voren is gebracht in het gelijknamige boek van William McDonough en Michael Braungart. Deze visie streeft ernaar het hergebruik van materialen te bevorderen.
Cradle To Cradle in de praktijk wil zeggen dat ieder product de basis vormt voor een ander product. Het is een hoogwaardige vorm van recycling. Voorheen was het wel mogelijk laagwaardige producten te recyclen. Hierbij kunt u denken aan een autobumper waar uiteindelijk een verkeerspaaltje van wordt gemaakt. De meerwaarde van C2C is dat van oud materiaal weer een product van dezelfde kwaliteit kan worden gemaakt.

Herman Miller

De Herman Miller Mirra bureaustoel is de eerste Cradle To Cradle bureaustoel ter wereld inmiddels is deze stoel vervangen door de verbeterde Herman Miller 2. De stoel is ontwikkeld door middel van 3D onderzoek, en speciaal ontworpen voor 95 procent van de wereldbevolking. De Mirra bureaustoel is één van de beste bureaustoelen ter wereld en helpt u en ons bij het verantwoord en milieuvriendelijk inrichten van uw kantoorruimte.

Naast de Herman Miller Mirra 2 heeft Herman Miller ook andere belangrijke ontwerpen op de markt gebracht. Een onderdeel hiervan is onder andere de keyn collectie die gebruikt maakt van de door Herman Miller zelf gepatenteerde Cradle-flex mechaniek. De zitting van de stoel kantelt moeiteloos tot 10 graden terwijl de zitting tegelijkertijd naar voren beweegt.

Giroflex

Ecologisch zinvol, duurzaam en bewust produceren, en rekening houden met de beschikbare natuurlijke hulpbronnen, maakt sinds 1872 deel uit van de bedrijfsfilosofie van Giroflex. Het gebruikte is de bron van het nieuwe. Daarom houdt Giroflex zich al jarenlang bezig met een verbeterde recycling van zijn producten. De zitmeubelen worden professioneel gedemonteerd en naar de diverse kringlopen afgevoerd, om een zinvol en hoogwaardig hergebruik van de gebruikte grondstoffen te garanderen.

Een goed voorbeeld van een serie die volledig bij het Cradle to Cradle concept van Giroflex past, is de Giroflex 545. De materialen die voor deze serie worden gebruikt, zoals de optionele Grano bekleding met Climatex, kunnen volledig en hoogwaardig worden gerecycled.

Een ander voorbeeld is de Giroflex 353 stoelenserie. Deze serie is met meerdere awards bekroond en mag met trots het Cradle to Cradle certificaat dragen.

Herman Miller Mirra 2 bureaustoel
Giroflex 353 bureaustoel
Giroflex 545 bureaustoel
Herman Miller Keyn