Dencon Panel Desk Project Meubilair
Palmberg thuiswerkoplossingen thuiswerkvergoeding Thuiswerken Thuiswerkplek Actie Bricbox Corona Kantoormeubilair Projectmeubilair Designstore
thuiswerkplekken op maat projectmeubilair

Thuiswerkvergoeding en budget voor thuiswerkplek

Thuiswerken de nieuwe norm

Het begint er steeds meer op te lijken dat thuiswerken de nieuwe norm wordt.
Op dit moment zijn we een half jaar verder vanaf het moment dat Rutte adviseerde om zoveel mogelijk thuis te werken. Werkgevers stuurden hun werknemers naar huis met het idee dat dit tijdelijk was.  Inmiddels is het eind september en blijft dit advies nog steeds van kracht.

Onvoorziene kosten thuiswerken

Ongeveer de helft van de thuiswerkers wil na de crisis vaker thuiswerken dan voor de uitbraak. Er is een effectieve manier van samenwerken gevonden en daarom al vanuit huis werken in de toekomst een onderdeel blijven van een werkweek. Het thuiswerken nu en in de toekomst brengt wel onkosten met zich mee. Volgens het Nibud zijn we twee euro per dag kwijt aan thuiswerken, onder meer door extra stroom-, gas- en waterverbruik, maar ook hogere uitgaven aan koffie, thee en wc-rollen. Dat is per jaar toch zo’n € 500,-.
Ook komen er flink wat kosten bij voor een volledig ergonomische ingerichte werkplek thuis zodat lichamelijke klachten voorkomen kunnen worden.

Thuiswerkregeling in nieuwe cao

Vakbond FNV vindt dat bedrijven deze onkosten gecompenseerd moeten worden doorbedrijven. FNV gaat dit de komende tijd op tafel leggen bij de werkgevers en wil in nieuwe cao’s een thuiswerkregeling afdwingen.

Thuiswerkvergoeding en budget voor thuiswerkplek

Sommige werkgevers geven, op eigen initiatief of aangespoord door het personeel al een thuiswerkvergoeding. Na een rondvraag in opdracht van het FNV onder 9.400 leden blijkt dat ongeveer één op de tien werknemers al een thuiswerkvergoeding ontvangt die oploopt tot 80 euro per maand. Ook zijn er 13 grote bekende werkgevers die een budget beschikbaar stellen tussen de 150 en 750 euro voor het inrichten van een thuiskantoor.

Projectmeubilair levert ingerichte ergonomische werkplekken op maat

Project Meubilair levert nieuwe- en gebruikte kantoor- en projectmeubelen in allerlei prijsklassen en kwaliteiten. Dus of u nu circulair wil inrichten, op zeer korte termijn meubilair nodig heeft of denkt aan zit-sta werkplekken voor thuis. Wij denken met u mee. Kort samenvattend leveren wij uw bedrijf of organisatie thuiswerk oplossingen op maat.

Wij kunnen vervolgens de individuele werkplekken door geheel Nederland bezorgen en monteren bij uw werknemers thuis.

Voor meer informatie kunt u hier de mogelijkheden lezen.

Vraag naar de mogelijkheden. Bel 0172-437220 of e-mail ons info@projectmeubilair.nl 

 

Bron: https://www.businessinsider.nl/thuiswerken-vergoeding-thuiswerkplek-bureaustoel-beeldscherm-corona-werkgevers/