Wat te doen bij storing elektrisch zit-sta bureau?

Heeft u problemen met uw zit-sta bureau, of merkt u dat hij niet naar behoren werkt? Dan is het verstandig een reset uit te voeren. Een veel voorkomend probleem bij zit-sta bureaus is dat deze storingen kunnen vertonen. Dit kan zich uiten door niet meer omhoog en/ of omlaag te gaan of door een zichtbare melding op het display.

De storing kan meerdere oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld een tijdelijke stroomstoring of dat de stekker tijdelijk uit het stopcontact is gehaald. In dit soort gevallen dienen de actuatoren van het zit-sta bureau gereset te worden. Dan heeft het systeem weer een referentiepunt.

Bij de meeste systemen, zoals die van Linak, OMT, Kassebohrer en vele anderen, is een storing van uw elektrische zit-sta bureau eenvoudig op te lossen. Als u vermoedt dat uw zit-sta bureau een storing heeft, kunt u dit oplossen door onderstaande stappen uit te voeren.

Stappenplan storing elektrisch zit-sta bureau oplossen

  1. Het bureau dient in de laagste stand te staan. Is dit niet het geval? Verstel het bureau dan naar de laagste stand. Reageert het bureau niet? Ga dan verder naar stap 2.
  2. Afhankelijk van de bedieningsknop op uw elektrische zit-sta bureau houdt u de knop(pen) voor omlaag en omhoog tegelijkertijd ingedrukt. Bij sommige bureaus kan het een minuut duren voordat zij resetten, laat de knoppen dus niet te snel los!
  3. Als de reset is voltooid, hoort u bij veel bureaus een geluid dat u kunt herkennen als “bzz”, ook gaan de kolommen lichtjes op en neer. Dit hoort en geeft aan dat de reset met succes is volbracht.
  4. Uw elektrische zit-sta bureau zou nu weer naar behoren moeten werken. Controleer of u uw zit-sta bureau kunt bedienen zonder problemen te ondervinden.

Vaak is deze reset voldoende om uw elektrische zit-sta bureau weer werkend te krijgen. In sommige gevallen is dit niet voldoende. Het kan dan helpen het zit-sta bureau voor een korte periode (5min) van het stroom te halen en vervolgens opnieuw te resetten.