Stoffenfabrikanten

Hier vindt u een selectie van veel gebruikte stoffenfabrikanten en stoffenleveranciers waar wij mee samen werken. De meubelmerken die wij leveren maken onder andere ook gebruik van deze stoffen. Elke stoffenfabrikant heeft zijn eigen specialiteit, maar ze leveren allemaal stoffen en leersoorten van hoge kwaliteit. Voor meer informatie kunt u kijken op hun website.

Doordat wij jarenlang ervaring hebben met stoffen en hun eigenschappen geven wij u graag advies. Wilt u meer informatie over de stoffenfabrikanten? Neem dan contact met ons op via 0172 – 437220 of Info@projectmeubilair.nl 

stoffenfabrikanten Bogesund logo

Bogesunds

Bogesunds is een moderne wever met kennis en middelen in ontwerp, ontwikkeling en productie. Alle productie vindt plaats in Zweden met een sterke focus op kwaliteit, duurzaamheid en het milieu. Het doel van het bedrijf is een minimale impact hebben op de lokale omgeving. De meeste stoffen zijn daarom milieuvriendelijk gecertificeerd volgens EU-milieukeur. Het textiel wordt voornamelijk gebruikt in de openbare omgeving en de transportsector. Naast activiteiten heeft Bogesunds ook dochterondernemingen in de VS. De visie is “Een veranderende industrie vereist nieuwe gedachten!” Dit bedrijf werd in 1934 opgericht door Fritz Cardell en Hans Philipp in lricehamn, een plaats die voorheen bekend stond onder de naam Bogesund. Bekijk hier de website van Bogesunds. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten Bute fabrics logo

Bute fabrics

Bute fabrics is trots op haar unieke verhaal. Ze is opgericht in 1947 door de 5th Marques of Bute met als enig doel het bieden van werkgelegenheid aan servicemensen die na de tweede wereldoorlog naar huis keerde. Sindsdien is Bute van kracht naar kracht gegaan. Bute is de perfecte thuisbasis voor dit internationaal gewaardeerde bedrijf, doordat het een van de toegankelijkste eilanden van Schotland is. Of het nu gaat om het maken van duurzame stoffen of op maat gemaakte gordijnen, Bute zorgt ervoor dat de omgeving altijd verbeterd wordt. Alle stoffen zijn ontworpen om voor een lange tijd mee te gaan. Alle producten worden uitgebreid en grondig getest in eigen laboratorium. De perfecte combinatie van machines en kennis zorgen ervoor dat Bute een product heeft waar haar klanten dol op zijn. Bekijk hier de website van Bute. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten Camira logo

Camira

Camira houdt van het maken van stoffen. Ze ontwerpt en produceert stoffering en paneeltextiel voor elke ruimte en sector, van onderwijs tot gezondheidszorg tot personenvervoer. De stoffen die gemaakt worden hebben een doel. Ze inspireren, dagen uit en worden bemind. Camira maakt meer dan 8 miljoen meter stof per jaar. Het team van innovators ontwerpt en maakt enkele van ’s werelds meest avontuurlijke en milieuvriendelijke stoffen. De expertise omvat het spinnen van wol, de productie van garen van polypropyleen, het verven van garen, het weven op weefgetouwen, jacquard en pluche weefgetouwen, technisch breien, textielafwerking en stoffering. Bekijk hier de website van Camira. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten Dux international logo

Dux international

Bij Dux international bent u aan het juiste adres voor uw bekledingsmaterialen voor alle uiteenlopende projecten, horeca, zorg en woonsituaties.  De bekleding van een meubel bepaalt in grote maten de uitstraling. Met De uitgebreide leder-, kunstleder- en buitenstoffencollectie richt Dux zich op het hogere segment van de markt. Dux levert maatwerk en de collectie blijft voortdurend in beweging. Binnen de collectie zijn brandvertragende artikelen te vinden en de kunstleder collectie is ftalaat vrij geproduceerd volgend de REAXH-normering. Bekijk hier de website van Dux international. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikant Elmo logo Project Meubilair

Elmo Leather

Elmo Leather is opgericht in 1931. Begonnen als een klein schoenlederbedrijf, dat zicht heeft ontwikkeld tot een baanbrekende leverancier van duurzaam leer aan internationale bedrijven. Dit zijn bedrijven in de automobiel-, meubel- en vele andere interieurbehoeften sectoren. De geschiedenis van Elmo Leather strekt zich uit over bijna 90 jaar en over de hele wereld.

Bekijk hier de website van Elmo Leahter. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten Gabriel logo

Gabriel

Gabriel is opgericht in 1851 door drie mannen met een duidelijk doel om een duurzame productie van kledingstoffen te creëren. Sindsdien is Gabriel een professioneel en mondiaal bedrijf geworden met een actieterrein over het grootste deel van de wereld. De fundamentele waarden van de missie van Gabriel zijn innovatie en partners met toegevoegde waarde. De ontwikkelde diensten zijn voor gebruik in toepassingsgebieden waar productkenmerken, ontwerp en logistiek moeten voldoen aan onveranderlijke eisen en waar kwaliteits- en milieubeheer moet worden gedocumenteerd. De waardeketen van Gabriel omvat alle stappen van concept tot meubelgebruiker. De klanten kunnen de ontwikkeling en levering van producten en diensten in alle stadia van de waardeketen garanderen via een persoon. Bekijk hier de website van Gabriel. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten Gudbrandsdalens uldvarefabrik logo

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik (GU) is in 1887 opgericht. GU is een bekroonde en innovatieve textielfabrikant die gespecialiseerd is in wol. Met het gehele productieproces onder één dak, van grondstof tot eindproductie, garandeert ze flexibiliteit en kwaliteit. Design is haar passie en door samen te werken met een dynamisch netwerk van wereldwijde ontwerpers op verschillende gebieden, blijft ze constant innovatief. GU heeft twee certificaten, namelijk environmental management ISO 14001: 2015 en Quality management ISO 9001: 20165. Deze certificaten beschrijven het milieumanagementsysteem en het kwaliteitsborgingsysteem. Bekijk hier de website van Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten Kvadrat logoStoffenfabrikanten Kvadrat logo

Kvadrat

Kvadrat is in 1968 opgericht en loopt voorop in textielinnovatie. Er worden hedendaags textiel- en textiel gerelateerde producten van hoge kwaliteit geproduceerd voor particuliere consumenten, architecten en ontwerpers. Deze producten kunnen worden gespecificeerd in openbare ruimtes en interieurs. De veelzijdige collectie weerspiegelt een toewijding aan kleur, eenvoud en innovatie. Kvadrat speelt een belangrijke rol in commerciële, openbare en huishoudelijke interieurs over de hele wereld. Een verantwoorde benadering van de productie en processen maken deel uit van de bedrijfs- en ontwerpfilosofie. Sinds de oprichting van het bedrijf heeft Kvadrat zich sterk gericht op het minimaliseren van de impact op het milieu tijdens alle processen van ontwerp tot levering. Tegelijkertijd is er een gezonde werkomgeving gewaarborgd. Bekijk hier de website van Kvadrat. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten Nevotex logo

Nevotex

Nevotex is de toonaangevende groothandel in stoffen, leer, materialen en kleding voor stoffeerders en de meubelindustrie. Ze werkt samen met grote projecten waarbij zowel interieurontwerpers als architecten betrokken zijn. Nevotex streeft ernaar om zichzelf continu te vernieuwen en is altijd opzoek naar nieuwe producten. Er wordt altijd een hoog kwaliteitsniveau gewaarborgd. De klanten worden voorzien van advies, tips, uitleg van verschillende materialen en suggesties voor verschillende oplossingen. Nevotex is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Bekijk hier de website van Nevotex. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten ohmann leather logo

Ohmann Leather

Ohmann Leather levert meubelleer aan de professionele markt van de meubelindustrie, stoffeerders en projectinrichters. Dit bedrijf is opgericht in 1934 en houdt zich bezig met de in- en verkoop van leer in Nederland, Europa en wereldwijd. Hierdoor heeft Ohmann Leather ervaring in de lederbranche opgebouwd. De hoogste prioriteit ligt bij het klantgericht werken en denken. Deze leverancier loopt voorop met nieuwe ontwikkelingen en speelt dan ook in op de markt. Het assortiment is breed en de voorraad is ruim. Hierdoor kunnen klanten direct geholpen worden. Ook wordt er veel waarde gehecht aan kwaliteit en service. Bekijk hier de website van Ohmann Leather. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten Svensson logo

Svensson

De meubelstoffen van Svensson zijn zorgvuldig ontworpen producten die gemaakt zijn van wol en vlambestendig, wasbaar Trevira CS. Het hart van de collectie bestaat uit gespecialiseerde producten met unieke ontwerpen in spannende kleurencombinaties. De producten van Svensson worden vooral ontwikkeld voor meubels voor professioneel interieurontwerp en openbare ruimtes met hoge eisen op het gebied van functie, duurzaamheid en duurzame ontwerpkwaliteiten.  Dit bedrijf is in 1887 opgericht en is gespecialiseerd in textielklimaatoplossingen. Hierdoor krijgen planten betere omstandigheden om te groeien en krijgen mensen betere plaatsen om te werken, te reizen, etc. Svensson deelt haar kennis en staat dicht bij haar klanten. Ze is de pionier en wereldleider op het gebied van klimaatbeheersing en energie-efficiëntie door op textiel gebaseerde oplossingen. De functionele klimaatschermen regelen vochtigheid, temperatuur en uv-straling volgens de vereisten. Hierdoor worden uitstekende omstandigheden gecreëerd voor betere en grotere productie in kassen over de hele wereld. Bekijk hier de website van Svensson. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten vescom logo

Vescom

De textiel en vinyl meubelbekleding collectie van Vescom bevat ruim 30 dessins in meer dan 700 kleuren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van brandvertragende, duurzame, gebruiksvriendelijke en kleurechte materialen. De gebruikers worden uitgedaagd om speelse combinaties te creëren van toon en structuur. Dit kan zowel binnen de collectie meubelbekleding zelf gebeuren als in combinatie met de wandbekleding. De uitgebreide collectie is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de strenge technische eisen van de internationale projectmarkt. Bekijk hier de website van Vescom. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.

Stoffenfabrikanten logo Vyva fabrics

Vyva Fabrics

Vyva Fabrics is opgericht in 1990 en gespecialiseerd in meubelstoffen, projectstoffen en outdoorstoffen. Dit zijn hoogwaardige stoffen en kunstleer voor zowel interieur als exterieur. Vyva staat voor service, kwaliteit, betrouwbaarheid en snelle levering. Deze groothandel werkt samen met grote merken en daarnaast levert ze ook diverse materialen onder eigen naam. Bekijk hier de website van Vyva fabrics. Veel gebruikte stoffen vindt u op deze pagina.